De oplossing

Geen paniek Gert, wij helpen je! | 13-01-2007

Dit is geen hopeloos geval. Een kermis, wat limonade en een honderdtal kilo chocolade is niet onbetaalbaar. Gezien de financiële toestand van de heer Gert Verhulst hebben we een erg goedkope en makkelijke oplossing gevonden, waar alle jongeren van toen en nu van kunnen genieten.


1- De Kermis
De oplossing voor het kermis-probleem is makkelijk en voor de hand liggend. Plopsaland! Natuurlijk is Plopsaland geen kermis als een andere, maar we nemen er graag genoegen mee. Niet alleen betekent dit voor Gertje een kostenbesparing (hij zal geen kermisatracties moeten inhuren), met een beetje inspanning kan het zelfs een goede marketing-actie opleveren. Het is dé kans om tieners en twintigers met Plopsaland te laten kennismaken.

2- De Limonade
Makkelijk! We zijn realistisch, en begrijpen eveneens dat de belofte die de heer Verhulst maakte in 1991 weinig specifiek is in deze. Eén glas/beker per kermisbezoeker lijkt ons geen slecht compromis. Als hij echt gek wil doen mag hij er van ons zelfs een drankspelletje van maken!

3- De chocolade
Nog makkelijker! Honderd kilogram is best veel, maar voor G. Verhulst allesbehalve onoverkomelijk. Zelfs voor kwaliteitschocolade (we verwachten natuurlijk niets anders van G. Verhulst) zou de totaalprijs zeker niet meer dan een paar honderd euro zijn. Allesbehalve problematisch met andere woorden.


Als we de drie elementen bij mekaar brengen is onze oplossing kristalhelder. Gert Verhulst kan alles weer goed maken door een kermisfeestje te houden in Plopsaland, één glas of beker limonade voor elke bezoeker te voorzien, en honderd kilogram chocolade te verdelen onder de aanwezigen. Natuurlijk moet de inkom voor alle Samson en Gert kijkers volledig gratis zijn: belofte maakt schuld.